voor Honden & Katten

Advies bij nieuwe pup of kitten
Een goede vaccinatie zorgt voor een gezonde pup.

Een goede vaccinatie zorgt voor een gezonde pup.

Een nieuwe pup of kitten in huis is een heel gebeuren. We raden u daarom ook aan om goed te overwegen welke pup of kitten het best past in uw gezinssituatie.
Graag geven we u hierbij advies.

 

Een grondige check-up van uw nieuwe aanwinst, in combinatie met vakkundig advies over verzorging, voeding, opvoeding… daar zorgen we graag voor.

Jaarlijkse controle
Een lang en gezond leven, dat is toch wat we willen voor onze hond of poes.

Daarom adviseren we om ten minste 1x per jaar langs te komen voor een algemene check-up.
Bij deze controle:

  • onderzoeken we het dier helemaal en kijken we ook naar de specifieke problemen die u misschien zelf thuis heeft vastgesteld. Het vroegtijdig ontdekken van eventuele gezondheidsproblemen en deze vakkundig oplossen, is levensnoodzakelijk.;
  • zorgen we dat uw dier de juiste vaccinatie krijgt;
  • overlopen we de dingen die u als eigenaar kunt doen, zoals ontworming, ontvlooien, tandverzorging, de juiste voeding geven…
U kan ook steeds… met uw dier langskomen om hem/haar te wegen, de juiste medicatie (zoals ontworming) mee te geven.


Radiografie en echografie

Op onze praktijk kunt u terecht voor radiologische onderzoeken van uw huisdier.
Met behulp van radiografie kunnen we nagaan of uw dier al dan niet een breuk heeft, of er uitzaaiingen van kanker zijn, het aantal pups bepalen bij dracht, …

Operatie – Anesthesie

Om een dier te opereren moet het steeds nuchter aangeboden worden. Dit wil zeggen dat het dier de laatste 12h voor operatie niet meer mag eten, drinken is geen probleem.
Aangezien de operaties bij voorkeur in de voormiddag gebeuren, worden ze best ‘s morgens rond 8h op de praktijk aangeboden.
In onze speciaal uitgeruste operatiekamer gebeuren de operatieve ingrepen.
Onder strikte bewaking van de belangrijkste lichaamsfuncties (hart en ademhaling) wordt uw dier veilig in anesthesie gebracht, met behulp van ons modern anesthesietoestel.

De chirurg zorgt, in duidelijk overleg met u, voor een goede operatie. Van zodra het dier wakker is, wordt u gecontacteerd en wordt er in het kort overlopen hoe de toestand van het dier is en wat er verder te gebeuren staat.
In de namiddag kan uw huisdier onder bewaking rustig wakker worden in de recovery.

Voeding

De juiste voeding op het juiste moment in het leven van uw dier en voor het juiste ras vinden wij zeer belangrijk.
Hierbij wordt gekeken naar:

  • goede groei;
  • optimaal gewicht;
  • gezondheid;
  • mooie vacht;
  • goede tanden;
  • gedrag.

Een kwaliteitsvolle voeding kan tal van gezondheidsproblemen op latere leeftijd voorkomen.
Tevens kunnen wij uw dier voorzien van een speciaal dieetvoer ter ondersteuning van bepaalde medische aandoeningen zoals arthrose, nierproblemen, spijsverteringsproblemen…
Graag geven wij u hierover deskundig advies.

Zwerfkatten
Zwerfkatten kunnen snel in aantal toenemen.

Zwerfkatten kunnen snel in aantal toenemen.

Regelmatig hebben mensen overlast van wilde katten of zwerfkatten in hun tuin. Binnen de regio van Lokeren en Lochristi staan we klaar om de mensen te helpen bij het oplossen van dit probleem. De meest efficiënte en diervriendelijke methode om dit probleem op te lossen, is het steriliseren en castreren van deze dieren.
Het vangen van deze wilde dieren is vaak het grootste probleem. Bij ons kunt u gebruik maken van hulpmiddelen om deze poezen op een veilige en diervriendelijke manier te vangen. Tot nog toe werken we vooral samen met particulieren, maar zijn ook bereid samen te werken met overheidsinstellingen of bedrijven.

Patiënt in de kijker

Hier komen de foto’s van patiënten die wij van hun baasje ontvangen.